Friday, April 10, 2009

9th april

Saat-saat penantian,
Jantung berdenyut kencang,
Hati gundah, tidak keruan,
Bakal menjelma suatu ketentuan dan ketetapan,
Lahirnya seorang insan...
Itu dialami oleh ayah pada 22 tahun yang lalu.

Hari ini,
Saat-saat penantian itu kembali lagi,
Cuma situasinya agak berbeda,
Kerana insan itu sendiri juga merasainya,
Dan debaran jantung kian memuncak,
Bagaikan tsunami melanda pantai...

Alhamdulillah,
D.U.I.T : Doa Usaha Istiqomah Tawakkal menghasil kejayaan.

SELAMAT HARI LAHIR DAN
SELAMAT MELOMPAT TAHUN 4

Dari,
Ayah.





Alhamdulillah, hari ini, 9th April, telah bertambah usiaku. Dah 22 tahun dah. Sekejap je rasanya masa berlalu. Aku masih lagi boleh mengimbau kenangan tahun lepas yang berlaku around this time laa.

8th April 08- fighting for the netball court with the boys yang nak main futsal kat situ. A funny incident to be remembered, but a very serious ones... REALLY!!! [rasa macam tak matured langsung]
9th April 08- had a called "suprise birthday party".. tapi ada ter"merajuk" dengan zuha.. why? simply because she was too busy planning for the party sampai tak teringat nak wish pun.. haha~

this year,

8th April 09- pegi tengok lampu kelip-kelip depan istana dengan zuha, faten and ckb. sangat cantik!!! tangkap banyak gambar.. tapi guna camera faten laa since my camera dah selamat sampai rumah pun.. before tu, pergi makan dekat restoran d'kantan.. tempah nasi putih + tom yam ayam + telur dadar.. sedap oo~!!!
9th April 09- had much a simpler but suprise birthday party.. this year, almost tertipu dengan helah yang dilakukan.. faten ajak teman dia.. apa lagi, teman je laa.. tak banyak sangat fikir since by that time, tengah serabut2 dengan result exam yang bakal diannouncekan.. petang tu, dalam kul 5.20pm, result Pro 2 kluar.. Alhamdulillah, berjaya juga melangkah ke Fasa III bersama sahabat-sahabat [trima kasih, sahabat-sahabat].. inilah hadiah terbaik kepada mama and ayah sempena hari lahir pada kali ini..

Sekian dulu coretan buat kali ini.


Wassalam.

4 comments:

AizatZainudin said...

Assalamu'alaikum.,
'Hadiah' buat aainaa la kn. B'tuah aainaa. Allh p'mudahkan jua segala urusan. Moga kita tidak lupa bersyukur pada-Nya & tidak terlalai dengan nikmat yang bersifat sementara ini. Jalan kita masih jauh. Mudah2an, Allah terus meniupkan api semangat dalam diri kita agar kita terus dan terus berjaya. Bukan sahaja sebagai seorang pelajar, dan seorang anak, tetapi juga sebagai seorang Muslim. Tahniah diucapkan.,

Miss Independent said...

dear 'aainaa, sori and thanks for everything. aina, bkn aina je syg faten, faten pon syg aina, sgt2 syg!
do take care of urself cuti nnti. kata nak dtg rumah faten kan? u r olwez welcome, nnti kita tgk kelip2 ye, lagi chantek dr lampu kat kelantan. hehe.

mardhiyyah yazid [a.k.a] eman said...

hehe~
matured?
jgn majuk2 ngn zuha lg ye..
cian zuha..

nazuha said...

haah..ade org 2 ter'merajuk' smpai x mau turun..huhu~seb bek berjaye gak akhirnye...=P